Филипинската боксова легенда Мани Пакиао (60-7, 39 КО) планира да направи още три двубоя преди да се оттегли от спорта окончателно. Това заяви един от най-влиятелните американски промоутъри Боб Арум, който пътува до родината на "Пакмен", за да обсъдят бъдещите му планове.

"Срещата беше много сърдечна и информативна. Знаем какво иска Мани. Той иска още един двубой тази година и още два през следващата година, а след това "Сайонара", заяви Арум.

На проведената среща обаче не са сключили никакви официални сделки. Единствено е било уточнено, че Пакиоа иска среща през декември, но за нея все още няма опонент. Арум от своя страна има двама бойци, които е готов да пусне срещу филипинеца - шампиона на WBO в полусредна категория Терънс Крауфорд и шампиона в лека категория Васил Ломаченко.

"Нищо не беше подписани. Това наистина беше просто посещение. Боб Арум потвърди, че е готов да помогне във всички бъдещи планове на Мани Пакиао. Нищо обаче не бе финализирани", заяви член от екипа на Пакиао.

Арум промотираше Пакиао в продължение на повече от десетилетие, но филипинецът започна да се отдръпва от "Top Rank" след загубата от Джеф Хорн през юли 2017-та година в Бризбейн. Гореспоменатата среща между Арум и Пакиао беше първа откакто двамата се срещнаха след двубоя с Хорн.

Наскоро Пакиао дори се обърна към социалните мрежи, за да обяви много ясно, че вече е свободен агент.

"Аз, чрез моята промоутърска компания MP Promotions, ще се занимавам с всички преговори за следващата си среща. Никой не е упълномощен да говори от мое име. Знаете моя номер, обадете ми се", заяви Пакиао.