Тайсън Фюри отказа да погледне в очите Олександър Усик в изненадващ развой на фейс-оф преди мега битката в събота. Двамата непобедени боксьори се срещат в мач за четирите пояса в Рияд, Саудитска Арабия. Те се срещнаха на пресконференцията по време на бойната седмица в Саудитска Арабия на традиционния фейсоф. Това беше неангажиращо зрелище, като нито един от двамата бойци не даде много в каквато и да е словесна размяна при делови подход и от двамата.

Фюри носеше жилетка и черна шапка, на която отстрани беше изписана думата "безспорен" във връзка с това, че тази битка е първата от 25 години насам, в която ще бъде коронясан безспорен световен шампион в тежка категория, докато Усик беше облечен в изцяло бял екип.

Когато двамата излязоха пред сцената, те се изправиха един срещу друг, но Фюри отказа да погледне съперника си. Шампионът на WBC показа на Усик рамото си и отказа да се обърне с лице към него, докато украинецът се втренчи в съперника си.

На лицето на Усик се появи крива усмивка, тъй като британецът се подигра с публиката и дори започна да имитира текста на песента, която звучеше на заден план. Ленъкс Люис и Ивендър Холифийлд - последните двама боксьори, които се биеха за безспорните световни титли в тежка категория през 1999 г. - седяха заедно в публиката и наблюдаваха.

След като напусна сцената, докато двойката се разминаваше, Фюри обясни защо е отказал да погледне безспорния си враг в очите.

"Той е страшен на вид", каза той. "Сега съм тук, за да си почина и да изчакам съботната вечер. Всичко, което се говори, е свършено."

Преди сблъсъка между двамата също цареше уважение и приятелско отношение, като никой от двамата бойци не отказваше да издаде нищо. Разговорите явно са приключили, като и двамата са съсредоточени върху целта си да влязат в историята и да станат първият неоспорим шампион в ерата на четирите пояса.

Фюри обикновено е хаплива личност и обича да се занася, но той настоя, че няма какво повече да каже на Усик и поиска сега да се действа на ринга.

„Мачът е много важен. Ще го кажа кратко и просто. Искам да благодаря на Бог за тази победа, която вече имам. Благодаря на Усик, че се появи и ме предизвика. Благодаря на феновете, които излязоха да ме подкрепят. Бог да благослови. Аз съм готов. Нямам какво да кажа, но съм готов. Бог да го благослови и ще му кажа една молитва да излезем цели и да се върнем при семействата си“, обяви Фюри.

Усик също така не се интересуваше от каквито и да било разговори преди боя, тъй като заяви: "Нека направим история. Достатъчно."

Това беше в ярък контраст с изстъпленията, които се наблюдаваха по-рано през седмицата, когато бащата на Тайсън Фюри, Джон, удари с глава член на лагера на Усик, докато двамата се срещаха в хотел в Рияд.