Двадесет и четири екипажа успешно минаха през административния и технически контрол на 6-ото издание на рали-спринт Вида, с което днес от паркинга до крепостните стени на Баба Вида се открива сезона и в тази дисциплина. Двама от отпадналите обаче за съжаление са вицешампионът за 2018 година Георги Василев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) и националният първенец в НС5 Александър Спиров (Дунев Рейсинг, ВАЗ 21083).

Василев бе принуден да остане в Сливен, след като частите за ремонта на колата му не пристигнаха навреме, докато ангажименти задържаха в чужбина навигаторката на Спиров Йоана Спирова.

"Всичко е завършено, остава да се стартира Вида", каза директорът на състезанието Румен Манолов. „Както обикновено видинчани са създали възможно най-добрите условия, за да го има спринта и това няма начин да не прави впечатление на участниците тук."

Колоната по право ще се води от екипажа с номер 1 - миналогодишният шампион в спринта и победител във видинското надбягване Мирослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5).

"Доволен съм от днешните опознавателни преминавания по трасето", каза миналогодишния победител тук и шампион за 2018 година.

"Направихме някои дребни корекции по записките. Малко съм изненадан, че организаторът смята утре по някои от завоите да постави гуми, за да не се "сече" пътят, а по други завои - да не поставя. Изненадан съм, защото по време на днешното опознаване на нито един завой нямаше такива препятствия, които да бъдат отбелязани в записките.”

Ангелов и неговият навигатор  Сивов направиха тест преди два дни на пистата Калояново край Пловдив, което бе първата тренировка за екипа от края на миналия сезон.

"По тази причина за нас състезанието във Видин ще бъде начин да се подготвим за рали България следващия месец", допълни след пресконференцията Ангелов.