Кристиано Роналдо отрече да е обиждал селекционера Фернандо Сантош при смяната си срещу Южна Корея на Световното първенство в Катар. Капитанът на Португалия обясни, че всичко, което е казал, докато е напускал терена в 65-ата минута, е било насочено към корейски играч.
"Това, което се случи, беше преди моята смяна. Футболист на съперника ми каза да излизам бързо. Казах му да млъкне, тъй като той няма това право. Нямам проблем с треньора", заяви Роналдо.
 

Ветеранът неведнъж е показвал, че  рекордите във футбола са от огромно значение за него. Това бе и причината да започне в стартовия състав срещу Южна Корея в мач, в който много от титулярите получиха почивка преди 1/8-финалите.

Освен, че не можа да се разпише, Кристиано имаше малшанса топката да се удари в гърба му при гола за корейците. Половин час преди края португалският селекционер Фернандо Сантош реши да го смени и това никак не се хареса на звездата. Той не спря да мърмори, докато слагаше капитанската лента на ръката на Пепе, а край тъчлиинята бе уловен от камерите да казва: "Много бързате да ме извадите от игра". 

След смяната си Кристиано изгледа оставащите минути с намръщено лице от скамейката.