Челси е предложил 120 милиона евро, колкото е записаната сума в клаузата за откупуване на полузащитника на Бенфика – Енцо Фернандес, твърди португалското издание „CM“. 21-годишният аржентинец впечатли с изявите си на Световното първенство в Катар, помагайки на „гаучосите“ да спечели турнира за трети път в тяхната история, а самият той завоюва наградата за Най-добър млад играч на Мондиала.

Съобщава се, че Челси отправили огромна оферта за Фернандес на стойност от 120 милиона евро. Толкова е записаната откупна клауза в договора на халфа. Лично представители на „сините“ са пътували до иберийската страна, за да се опитат да постигнат споразумение, което засега не е факт.

Лондончани искат да изпреварят Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които също са свързвани с полузащитника. Вчера дори се писа, че последните два клуба са предложили дори по 127 милиона евро за Фернандес.

Самият футболист обаче може да реши да остане в Бенфика до края на сезона. Той има договор с лисабонския гранд до 2027-а година. Негов агент е португалецът Жорже Мендеш. Фернандес има 24 мача за своя тим във всички състезания през този сезон, като отбеляза три гола и направи пет асистенции.