Капитанът на Аржентина - Лионел Меси, даде специално интервю, което се явява първото след спечеленото Световно първенство в Катар в края на миналата година.

Той говори пред радио Urbana Play по много и разнообразни теми, свързани с триумфа на Мондиала, като разкри интересни неща.

Ето и някои от акцентите в интервюто му:

За мечтания трофей:

„На 18 декември всичко се промени за мен. Толкова много си мечтаех за световната титла, желаех я през цялата си кариера и тя дойде почти в края. Господ ми го беше подготвил. Нямаше по-подходящ момент от този. Същото важи и за Копа Америка. Благодаря Му всеки ден, няма какво повече да искам от Бог. Целувката към трофея преди да го вдигна? Купата ме повика и ми каза: „Това е, ела и ме грабни, сега можеш да го направиш“.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

За страданието, през което е преминал:

„След мача помахах на моето семейство, защото исках да им кажа: „Това е, свърши се“ след толкова време и страдания с националния отбор. Имах няколко загубени финала. Винаги бях близо, но трофеите не идваха. Толкова дълго време получавах толкова много критики отвсякъде. Винаги съм искал да покажа колко съм силен, но вътрешно много страдах. Не толкова за това, че не печелех, а заради несправедливите неща, които се казваха за мен. Това е което ме дразнеше и нараняваше. А сега сякаш затворихме един цикъл. Спечелихме Копа Америка, а сега и Мондиала. Това е, няма какво повече да искаме“.

Кой е бил най-трудният мач по пътя към финала в Катар?

Мачът с Мексико беше този, в който страдахме най-много. Това беше мачът, в който играхме най-зле.

За жеста към Луис ван Гаал и думите към Вут Вегхорст:

„Това беше спонтанно. Знаех всичко, което той беше казал преди мача. След като приключи всичко, си дадох сметка, че не ми харесва това, което се случи. Не ми допадна и това, което казах на техния играч. Но все пак това е момент на огромно напрежение и с много нерви. Случи се доста бързо, нямаш време да мислиш как да реагираш“.

За погледа към небето и прошепнатите думи преди шампионската дузпа:

„Не си спомням добре какво казах, но мисля, че говорех на Качете (б.р. - прякора на Гонсало Монтиел), който трябваше да стреля, да я вкара, за да не страдаме повече. Молех се на Бог както съм правил през целия ми живот“.

60 снимки

За това дали Диего Марадона щеше да му връчи трофея, ако беше възможно:

„Ако той беше на финала, щеше да ми връчи трофея. Тази снимка щеше да е много приятна. Поне да беше успял да види всичко това заради цялата му любов към националния отбор и желанието му да се случат тези неща. Мисля, че както Диего, така и още много хора, които ме обичат от небето, са били силни и окуражителни“.

За това какво би казал на 16-годишният Меси:

„Че го очаква нещо изключително, каквото не може да си представи. Че ще има страхотен кариерен път с тежък момент, който ще трябва да преодолее. Но никога да не се отказва от своята мечта, защото в крайна сметка ще получи най-желаната награда и ще има щастлив край както във филмите“.

За огромния брой получени съобщения след триумфа:

„След финала профилът ми в „Инстаграм“ блокира заради броя съобщения, които бях получил. Имах над милион съобщения. Също така моят „Уатсап“ „замръзна“. Започнах да отговарям на роднините ми, но това ми отне няколко дни. Не съм целял да имам най-харесваната снимка в социалните мрежи, но изглежда, че хората са искали да ме видят със световната титла. И до днес ми става емоционално да гледам видеа в социалните мрежи за това, че сме световни шампиони“.