Нападателят на Португалия Кристиано Роналдо показа нерви при смяната си в мача с Южна Корея. "Мореплавателите" загубиха срещата с 1:2, но това не бе фатално за тях, тъй като вече се бяха класирали за следващата фаза. 37-годишният ветеран започна мача като титуляр, но бе заменен в 65-ата минута от Андре Силва. Тогава той бе уловен от камерите да казва: "Много бързате да ме извадите от игра". На пръв поглед изглеждаше, че думите му са отправени към резервната скамейка на Португалия.

 

След мача обаче селекционерът Фернадо Сантош замаза ситуацията, твърдейки, че думите на Роналдо са били отправени към корейски играч, който преди това го е обидил по някакъв начин.

"Роналдо напусна терена ядосан, но това бе заради корейски футболист, който го бе обидил и се опитваше да го изкара извън терена. Той му отговори и това е напълно нормално", заяви Сантош.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Думите на наставника бяха подкрепени и от Пепе: "Чух какво корееца каза на английски и съм сигурен, че Роналдо му отговори "явно много бързаш да ме извадиш от игра".

Същото твърди и Рикардо Орта: "Мисля, че той напусна терена недоволен заради реакция от страна на корейски футболист. Това няма нищо общо с нашия отбор. Той вече няколко пъти каза и няма нужда да го повтаря, че е щастлив и е фокусиран върху Световното първенство".