Карим Бензема, който прекрати кариерата си във френския национален отбор, предизвика много въпросителни с отсъствието си от Мондиала в Катар след контузия, която се смяташе, че не е толкова сериозна. Мнозина се усъмниха в травмата и директно атакуваха ръководни фактори в отбора, които според тях не са искали нападателят да играе.

Даниел Риоло, френски журналист от RMC, говори за лечението на контузията на Карим Бензема, което Дидие Дешан и френската федерация направиха преди началото на Световното първенство.

"Отново се контузи. За мен това беше рецидив. Но можеше да бъде на пейката за последните мачове, а накрая да бъде напълно готов", сподели Риоло.

Журналистът също така обясни, че някои от решенията на "петлите" не са се харесали на водещи фигури в отбора: "Тук има една истина, която трябва да кажа. Карим Бензема заслужаваше повече уважение. Взехме го за идиот и го махнахме. За някои играчи като Лорис, Гризман или Жиру това не бе правилното решение" допълни той.

"Дешан не искаше Бензема и връщането му в националния отбор. Той не знае как да управлява личностите и различните егота, които могат да бъдат намерени в един отбор.  Бензема представляваше проблем за него", завърши Риоло.

Франция бе финалист на Световното първенство в Катар, но мнозина твърдят, че с играча на Реал Мадрид, резултатът можеше и да бъде различен.