Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и на националния отбор на Франция Патрис Евра е на мнение, че след спечелената световна титла аржентинската звезда Лионел Меси вече не може да бъде сравняват с легендарния си сънародник Диего Марадона и с португалския нападател Кристиано Роналдо.

"След като спечели световната титла, Меси вече няма да живее в сянката на Марадона. Аржентинските фенове никога няма да забравят Марадона, но в момента най-добрият играч в света за тях е Лео. Не мога да кажа, че Меси е най-добрият, както и не мога да кажа, че Кристиано Роналдо е най-добрият. Искам хората да спрат тези спорове, защото всеки има собствено мнение", каза Евра.

"Всички сме различни. Някой може да каже, че Меси е най-добрият, защото спечели световната титла. Други ще определят Роналдо за най-добрия, защото спечели Европейското първенство. Трудно е, но след като спечели световната титла Меси ще бъде сред най-великите играчи на всички времена в очите на хората, защото това е най-ценния трофей", допълни Евра за "Sportskeeda".

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Лионел Меси стана световен шампион за първи път в кариерата си. Той беше избран и за най-добър играч на Мондиал 2022 в Катар.

Португалия, чийто капитан е Кристиано Роналдо, отпадна на четвъртфиналите на Световното първенство след загуба с 0:1 от Мароко.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева