Славният италиански треньор Фабио Капело разкритикува „арогантния“ Кристиано Роналдо и „глупавия“ Дибу Мартинес в интервю за „Кориере дела Сера“. Дон Фабио сподели, че Роналдо сам е виновен за това, което прави с кариерата си.

Капело не остана доволен и от радостта на Дибу Мартинес по време на церемонията след финала, като нарече аржентинския вратар „глупав“.

„Роналдо си навлече сам всичко. Това, което направи с кариерата си, е жалко. Като играч той не може да бъде поставян под въпросителна, но е арогантен. Той се предлагаше, не успя да намери клуб, който да повярва в него и сега е в тежест за отбора“, сподели Капело за ситуацията на Роналдо в националния тим на Португалия, допълвайки, че неговото его е повлияло и на иберийците в Катар.

Попитан дали Лео Меси е на същото ниво като легендата на Наполи - Диего Армандо Марадона, след триумфа на Аржентина на Световното първенство, Дон Фабио отговори: „За мен той беше на същото ниво и преди Световното първенство. Пеле, Меси и Марадона направиха неща, които другите дори не можеха да си представят“.