Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош не се съгласи с мнението, че неговият отбор е фаворит в предстоящия полуфинал на Евро 2016 срещу Уелс тази вечер и продължава да играе ролята на "умрялата лисица".

По-рано треньорът на Уелс Крис Коулман заяви, че Уелс е аутсайдер в мача заради по-големия опит на Португалия в такива мачове. Мнозина също смятат иберийците за изявения фаворит в тази битка поради същата причина, както и заради наличието на звездата Кристиано Роналдо. 

"Така ли е казал? Сигурно се шегува, ние не сме никакъв фаворит. Уелс се справя прекрасно на турнира. Те спечелиха равностойна група, надиграха силни отбори, в това число Белгия, която е първа от европейските страни в ранглистата на ФИФА. Изпитвам уважение към Коулман. Той е прекрасен треньор", каза Сантош.

"Най-важният мач на европейското беше първият. Но и всеки ден е важен. Баба ми казваше, че важното е да се събудиш сутрин, това означава, че си жив. Такива сме и ние", добави още Сантош.

Португалия се промъкна до полуфиналите, макар че още няма победа в редовното време. И петте срещи на отбора завършиха наравно в редовните минути, като една победа бе извоювана след продължения срещу Хърватия с 1:0, а веднъж спечелиха след дузпи на четвъртфиналите срещу Полша.

"Понякога трябва да сме прагматични. Хубаво е да играеш красиво, но това не винаги ти носи трофеи", каза Сантош. Точно поради тази причина преди време той беше определил тима си за "грозното пате" на първенството. За полуфинала срещу Уелс Сантош няма да може да разчита на полузащитника Уилям Карвальо, който е наказан заради картони.

"Не аз пиша правилата, но тези дисквалификации заради картони са уместни само за груповата фаза. След това пак трябва да има санкции, но не само заради два жълти картона", коментира Сантош.