След като Полша и Португалия ни предоставиха трилър, завършил с дузпи, в първия мач от четвъртфиналите на Европейското първенство, тази вечер е ред за нова битка за място на полуфинал, която обещава да е не по-малко интересна. 

В 22 часа един срещу друг се изправят отборите на Уелс и Белгия, а двубоят можете да гледате свободно по Gong.bg и Diema, както и по Diema Sport.

Белгия бе считан за скрития фаворит за достигане до финал, а доста по-лесната горна половина на елиминациите направи очакванията още по-големи. Момчетата на Марк Вилмотс обаче са решени да реализират потенциала си и го демонстрираха ясно при успеха с 4:0 над Унгария на осминафиналите.

Техният съперник обаче определено няма какво да губи. Уелс е една от големите приятни изненади на Европейското, а успехът с 1:0 над Северна Ирландия доведе Гарет Бейл и компания до мечтано място в топ 8 на турнира. Островитяните обаче не крият амбициите си да направят сензацията още по-голяма. И няма как да е по друг начин, след като Уелс определено знае как да победи Белгия. Двата отбора бяха в една квалификационна група, а Уелс записа победа и равенство без да допусне гол от своя съперник.

Настроението в лагера на Белгия определено е минорно, след като лидерът на отбраната Ян Вертонген получи тежка контузия в тренировка и отпадна до края на UEFA EURO 2016. Томас Вермален пък е наказан, което прави задачата пред Вилмотс много сложна. Той ще трябва да заложи на двама от Лоран Симан, Джейсън Денайер и Джордан Лукаку. Добрата новина за "червените дяволи" е, че звездата Еден Азар ще може да започне срещу Уелс.

В тима на Крис Коулман Ашли Уилямс е възстановен и ще попадне в титулярните 11, а селекционерът призова своите играчи да "направят всичко, което ни докара до тук".

Мачът е в Лил, който е град на границата с Белгия, така че се очаква много фенове да подкрепят Азар и компания.

Предполагаеми титулярни състави:
Уелс: Хенеси; Гънтър, Честър, Уилямс, Дейвид, Тейлър; Алън, Ледли; Рамзи, Бейл; Робсън-Кану.
Белгия: Куртоа; Муниер, Алдервейрелд, Симан/Денайер,Дж.Лукаку; Витсел, Наинголан; Мертенс/Караско, Де Брюин, Азар; Р.Лукаку