Селекционерът на Хърватия Анте Чачич за пореден път изказа пълната си подкрепа към капитана на отбора Дарио Сърна и обяви, че още днес левят защитник може да се завърне в лагера.

Вчера ветеранът напусна базата на „шахматистите“ във Франция, за да присъства на погребението на баща си, който почина по време на мача между Хърватия и Турция от UEFA EURO 2016. В неделя хърватитесе наложиха с 1:0, а след това Сърна получи разрешение да се прибере у дома заради личната трагедия.

Вчера отборът направи тренировка без него, а Чачич поясни, че защитникът може да се прибере в базата още тази сутрин. „Сърна е изключително стабилен човек. Той знаеше, че баща му може да се спомине всеки момент. Въпреки това новината го изненада“, каза треньорът.

„Сигурен съм, че той ще се присъедини към нас веднага щом е възможно. Той ще направи това, което винаги е правил – да бъде капитан на отбора. Той обеща, че ще стори всичко по силите си да дойде най-късно тази вечер (вторник вечер-б.р.) или сряда сутринта“, заяви Чачич вчера.

В петък, 17 юни, Хърватия се изправя срещу Чехия във втория си мач от група D на UEFA EURO 2016.