Нови данни за индексите на сайтовете за възрастни се появиха дни след края на Световното първенство по футбол. Голям порносайт публикува, че стойностите на видео-гледанията в уеб портала се е сринали главоломно по време на финалния мач на Мондиал 2018.

Новите извадки затвърждават последните такива, които споделят, че спадът на трафика не е кой знае колко изненадващ, когато се отнася за държави, които продължават похода си на Мондиала. Е, не всички се класираха на планетарния шампионат, но водят парада по ниската посещаемост в сайтовете.

По време на мача Франция – Хърватия е бил буквално нищожен в глобален аспект.

Световните агенции съобщиха, че германците се утешавали с хард-порно след провала с Мексико, където Бундестима загуби с 0:1.

След първия съдийски сигнал на финала, трафикът в Хърватия е паднал с цели 46%, докато Франция се е отделила с 24 на 100 от потребителите си в сайта. Важно е да се отбележи, че потребителите в Хърватия са „дропнали” до 70% по време на срещата, което е било „дъното” за порносайта.

Посещенията във Франция пък продължили да се сриват в хода на срещата, като феновете във френската държава били завладяни от предвкусващия триумф, споделят от сайта за възрастни.

В световен мащаб, трафикът е паднал с 12% по време на мача, но след края е възстановил нормалните си стойности за три минути и половина.

Хърватските юзери пък са се отделили от устройствата си за лични тешения с цели 85% по време на полуфиналната среща с Англия. Французите пък са били в дилема между полуфинала с Белгия и сайтовете за развлечения, тъй като 52% останали в профилите си в портала.

Появиха се данни и за България, като хора в родната ни страна са предпочитали да гледат Мондиала пред филмите на възрастни. България е една от водещите държави, която търпи срив в рейтинга, като 45% от хората спират да имат интерес към сайтовете. Родната ни страна е една от държавите, които търпи най-сериозен отлив. Начело е Венецуела, следвана от Словения. Ние сме на трето място, докато зад нас остават Швейцария и Хонг Конг.

Япония, Филипините и Нова Зеландия търпят най-малък срив в хода на Мондиала, като отливът при тях е само  4 процента.