Една от най-шокиращите развръзки в първия кръг на груповата фаза на Световното първенство беше загубата на действащия шампион Германия от Мексико с 0:1. Тя потопи в скръб и местните фенове, които не очакваха подобен "подрък" от любимците си. 

А в Германия разкриха с какво феновете са охладили страстите си от поражението. Огромен процент от жителите на страната-световен шампион са предпочели да се потопят в света на... порното след тази загуба. 

Най-големият местен сайт за възрастни разкри интересна статистика за посещенията си по време и след мача с "ацтеките". Графиката показва, че веднага след последния съдийски сигнал посещаемостта на портала се увеличава с цели 38%. 

По време на самия мач трафикът е минимален, като има няколко пика. Те са по време на почивката и в края на двубоя, а един от минимумите на интереса към сайта е по време на гола на Мексико. А интересът към съдържанието на портала расте периодично няколко часа след последния съдийски сигнал. 

От въпросния сайт разкриха и какво са търсели най-много феновете при бума на посещаемост след края на мача. Те са залагали на по-хард категориите.