Защитникът на Англия Джон Стоунс направи интересен коментар по адрес на националния тим на Колумбия. „Трите лъва“ записаха историческа победа над южноамериканската страна на Мондиал 2018. Англия отстрани Колумбия след изпълнения на дузпи в 1/8-финалите на турнира, като това бе първият случай в историята на англичаните, в който те побеждават в елиминационен мач след изпълнения на дузпи.

В редовното време и продълженията мачът приключи при резултат 1:1, а голът за „трите лъва“ дойде след точен удар от дузпа на Хари Кейн.

„Този мач бе много странен. Може би Колумбия е най-мръсният отбор срещу, който съм играл някога. Що се отнася до момента, в който спечелихме дузпа, те заобиколиха рефера, дори го блъскаха. Бутаха го с глава, сигурен съм, че всички сте видели“, коментира футболистът на Манчестър Сити.

„Бяха казани толкова неща, които съм сигурен, че не сте чули. Много неща, които не мисля, че искате да чуете  по време на футболен мач“, продължи той.

„Що се отнася до нас, ние успяхме да покажем страхотен характер, запазихме главите си хладни и не се подведохме по играта им. Когато играеш срещу отбор, който иска да се бори и да наруши вашите силни моменти, понякога можеш да се подведеш по играта им“, допълни Джон Стоунс.