Продължават мощните атаки срещу американския рефер Марк Гайгер, който ръководи поледния 1/8-финал на Световното първенство между Англия и Колумбия. Всички в южноамериканската страна му се нахвърлиха, твърдейки, че е подпирал яростно съперника им. 

Сега американският арбитър беше нападнат и от легендата на футбола Диего Марадона. Според него, той явно е ощетил "лос кафетерос" и трябва да излезе и публично да се извини на целия колумбийски народ. 

"Такъв като Гайгер не заслужава да води мач със заряда на Колумбия - Англия. С цялото ми уважение към Пиерлуиджи Колина, който избира реферите, но неговият човек е много зле. Трябва да излезе и да се извини на целия колумбийски народ."

"Затова не работя във ФИФА! Казах на президента Джани Инфантино, че трябва да има пълна прозрачност. Тоя рефер сигурно мног разбира от бейзбол, но да си стои вкъщи и да си го гледа. Защото просто няма идея от футбол!"

"Колумбийците съвсем правилно изискаха от него ВАР, а той не го даде. Англичаните пък симулираха при всяко докосване, а не им даде никакви предупреждения. Това беше чиста кражба", заяви ядосаният Марадона пред аржентинската телевизия.