Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман обясни каква тактика ще използва срещу Англия на 1/-финалите на Световното първенство в Русия.

"Обръщаме голямо внимание на всички малки неща. Статичните положения са най-силната им страна. В групите контролирахме топката в почти всички мачове, дори срещу Япония, когато играхме с човек по-малко. Това е нашата основна философия. Надявам се, срещу британците, че ще действаме още по-ефективно, защото съперникът е много силен", започна Пекерман. Специалистът обяви, че най-вероятно Хамес Родригес ще може да играе в предстоящата среща.

Хосе Пекерман

източник: Gulliver/Getty Images

"Все още има един ден, в който най-после да решим дали Хамес ще играе срещу Англия. Новините са положителни. Направихме допълнителни тестове и получихме добри резултати. Той няма сериозна контузия. Треньорът на Англия имаше възможност да даде на основните си играчи почивка в третия кръг, това е неговото предимство. От друга страна, за нас последният мач беше решаващ, а победата ни направи по-силни и по-уверени в себе си. Англия има силен отбор. Те имат такъв прекрасен голмайстор- Хари Кейн, към когото трябва да бъдем много внимателни. Да видим кое предимство ще надделее", каза още Пекерман./БТА