Колумбия се класира за осминафиналите на Мондиал 2018. В последния си мач от група "Н" отборът от Южна Америка победи трудно с 1:0 състава на Сенегал. Колумбийците имат шест точки и са на първо място, докато Сенегал остава с четири точки на третата позиция, като отпадна от шампионата заради правилото за феър плей.

На срещата в Самара отборите започнаха предпазливо срещата, а в 12-ата минута Хуан Кинтеро шутира от фаул, но вратарят Кадим Н'Диайе парира удара му. Шест минути по-късно главният арбитър Милорад Маджич отсъди дузпа в полза на Сенегал, но след това отмени решението си, след като изгледа подробно ситуацията в наказателното поле между Дейвинсон Санчес и Садио Мане.

След точно половин час игра звездата на колумбийския отбор Хамес Родригес получи контузия и беше заменен принудително от Луис Муриел. През втората част на срещата позиционната игра на двата отбора продължи.

Стигна се до 74-ата минута, когато Джери Мина с глава засече топката във вратата на Сенегал, възползвайки се от центриране от корнер на Хуан Кинтеро. Само три минути след това африканците пропуснаха да изравнят, но вратарят Давид Оспина спаси удара на Мбайе Нианг.

До края на двубоя в Самара сенегалците направиха опити да изравнят, но не достигнаха до чисти голови положения пред вратата на Колумбия.

На осминафиналите на Мондиал 2018 колумбийците ще играят срещу Англия.