Полузащитникът на Англия Джеси Лигард описа методите на Гарет Саутгейт върху националния отбор като революционни. Халфът говори пред медиите преди срещата с Колумбия, който мач се пада осминафинален на Мондиал 2018.

Саутгейт бе поздравен от младия футболист, след като иновативните  му методи и мисленето на тренировките се откроява от предшественците му. Както е известно, една от основните промени, които Саутгейт имплементира в състава на „трите лъва” е играта с трима централни бранители в отбрана.

Футболистът на Манчестър Юнайтед не спря дотук с похвалите към селекционера преди срещата с Колумбия в Москва.

„Усещам го, като нова революция. Селекционерът дойде с чудесни идеи, а формацията ни пасна перфектно. Ние сме млад състав, но имаме да трупаме много опит. Духът на отбора е невероятен”, сподели Лингард.

Лингард, който отбеляза един от най-красивите голове за Англия на Мондиал 2018, след като порази вратаря на Хавиер Пенедо по феноменален начин, потвърди, че албионците тренират дузпи, след като завършат тренировъчните си занимания.

Лингард бе попитан дали има план кой да изпълнява дузпите, той отговори, че няма към този момент.

„Разбира се, че тренираме дузпи на тренировките. Не са определени петимата изпълнители, но всеки се чувства готов да изпълни дузпа. Не се нуждаем да се променяме много за срещата. Без значение кой кръг играем, ще влезем да играем без страх и освободени. Защо ни е нужна промяна”, продължи Джеси Лингард.

Полузащитникът бе попитан за колумбийския нападател Радамел Фалкао, който изкара неубедителен сезон на „Олд Трафорд”, а по същото време негов съотборник бе Джеси Лингард.

„Той е чудесен нападател. Във, както и извън наказателното поле неговата игра е много добра. Трябва да внимаваме”, завърши полузащитникът.

Англия и Колумбия се изправят един срещу друг на 3 юли.