Колумбия размаза Полша с 3:0 в среща от Група Н на Световното първенство по футбол. Колумбийците записаха първа победа, а поляците ще изиграят още един мач с тима на Япония с идеята да вземат поне точка. Сенегал и Япония имат по 4 точки, а Колумбия - 3, а въпросните три тима ще определят и участниците на осминафиналите.

Йери Мина преди почивката и суперзвездите Хуан Куадрадо и Радамел Фалкао вкараха трите попадения във вратата на Войчех Шчесни. Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино седна на трибуните на стадиона в Казан, редом до полската и на Ювентус легенда Збигнев Бониек.

Инфантино е пристигнал в часовете преди мача и е имал време единствено за среща с президента на Татарстан Рустам Минниханов. Това е второ посещенеи за шефа на световния футбол в Казан, като на 20-и юни изгледа игралите на същия стадион Испания и Иран.

Това обаче бяха моменти в преамбюла на двубоя, а същинската част настъпи след тях. Ние обаче ще се спрем на кючовите моменти за точно тази развръзка в този материал и в анализа на събитията от мача в него.