Ако може да сме сигурни в едно, то е че нито Алиу Сисе, нито Хосе Пекерман ще имат нужда да изнасят вдъхновяващи речи преди срещата между Сенегал и Колумбия, имайки предвид какъв е залогът и пред двете страни - класиране на осминафиналите на Световното първенство. Двубоят е от 17 часа и може да бъде следен минута по минута в Gong.bg.

Определено Колумбия ще е на гребена на вълната след наелектризиращо представяне срещу Полша и разгром с 3:0, който остави шансовете им за прогрес в турнира живи, след поражение в откриващата среща.

Сега обаче може да се очаква напрежението да падне върху южноамериканците, имайки предвид факта, че опонентът им се нуждае само от точка, за да прогресира. Това, което футболистите на Пекерман трябва да се опитат да направят е да наложат своето темпо още от началото на мача и да задържат топката колкото се може повече, за да имат краен успех.

Наставникът ще може да разчита отново на Карлос Санчес, който се завръща след наказание, но Абел Агилар може да отсъства заради травма получена в предходната среща, като евентуален негов заместник ще е Матеус Урибе.

Вратарят Давид Оспина сподели, че тимът не мисли за друго освен за предстоящата среща и добави, че Колумбия все още е на трето място и ако не успее да победи ще се запъти към вкъщи.

За Сенегал срещата се явява като мини финал. Ако Сисе трябва да е притеснен от нещо, то това са показаните слабости при равенството 2-2 с Япония, нещо от което сега би могъл да се възползва Радамел Фалкао. От африканската страна може да се очакват действия на контра атака, които се оказаха успешни и донесоха победата над Полша. Радващ е и фактът, че Сенегал бележи поне по два гола в последните си шест мача на Световно първенство.

Сисе сподели, че тимът се е трудил доста, за да достигне до тук и е само на точка от класиране за елимиациите, което е и целта пред отбора. Треньорът добави, че трябва да се подобри ефективността на отбора и футболистите му да са по-агресивни и по-концентрирани.