Централният защитник на Колумбия Йери Мина показа, че изобщо не се притеснява от предстоящия дуел срещу Хари Кейн и Англия в осминафиналите на Мондиал 2018. Футболистът на Барселона дори се закани, че голмайсторът на турнира дотук трябва да се готви за много тежък мач.

23-годишният Мина вкара два от общо петте гола на колумбийците в груповата фаза, с което помогна на „лос кафетерос” да излязат от група H като лидер. В същото време Англия допусна загуба 0:1 от Белгия в последния си двубой от група G и така си уреди сблъсък с юнжоамериканците. Кейн имаше основна заслуга, като в двата си мача отбеляза 5 попадения.

„Има причина Хари Кейн да е голмайстор на турнир – защото един от най-добрите нападатели в света”, заяви 195-сантиметровият Мина. „Знаем за неговите способности. Аз обаче имам много добро партньорство с Дейвинсон Санчес (съотборник на Кейн в Тотнъм – б.р.) и на Хари Кейн изобщо няма да му е лесно срещу нас.”

„Ще се постараем мачът му да не бъде лек. Фактът, че Дейвинсон играе с него в Тотнъм ще ни помогне. През последната година двамата тренират всеки ден. Това ще ни осигури допълнителни познания за качествата му и начина, по който играе. Двамата ще си поговорим добре до деня на мача и ще изработим план”, заяви Мина.

Колумбия и Англия играят един срещу друг на 3 юли от 21 часа българско време.