Поредното голямо име във футбола явно отново ще изгрее от Колумбия по време на Световно първенство. След като през 2014 г. това беше Хамес Родригес, който с изявите си на Мондиала си осигури трансфер в Реал Мадрид за 80 млн. евро сега по абсолютно същия път може да поеме Хуан Кинтеро. 

Атакуващият халф прави страхотни мачове до момента на шампионата и безспорно е най-яркият играч на "лос кафетерос". И това според вестник "Ас" е грабнало вниманието на европейския клубен шампион. 

Кинтеро в момента е собственост на Порто, но изигра миналия сезон под наем в Ривър Плейт. Той е преотстъпен в Аржентина до 1 януари 2019 г., а в договора му има клауза за откупуване в размер само на 4 млн. евро. 

Сега от Реал трябва да измислят схема как да го отмъкнат от португалския клуб. Нищо чудно обаче "драконите" да вдигнат драстично цената му с оглед страхотното му представяне в Русия. Преди време те искаха 40 млн. евро за него от Манчестър Юнайтед, но постепенно формата му спадна и остана в клуба, преди да бъде отдаден под наем.