Англия не трябва да се страхува срещу Колумбия, твърди журналистът на Sky Пол Мърсън. Както е известно, англичаните срещат „лос кафетерос” на 1/8-финалите на Мондиал 2018, след като „трите лъва” загубиха в последния мач от група G срещу Белгия(0:1). По този начин точковият актив на албионците им отреди второто място в групата и те се срещат срещу лидера в група Н Колумбия.

Селекционерът Гарет Саутгейт направи осем промени за срещата с белгийците. Според Мърсън, то Саутгейт е предприел този ход, за да запази силите на своите основни единици в отбора за идния мач с Колумбия.

„Пълни адмирации за това, което Гарет стори срещу Белгия. Той остави да почиват важните играчи, които имаха много дълъг сезон във Висшата лига. Всичко работеше перфектно. Гледах Колумбия предния ден, а ние не трябва да се боим от тях. Опасни са при статичните положения, но ние сме добри срещу всички отбори, които разчитат на тези положения. Гледах мача срещу Белгия и се молех да не върнем гола, който Аднан Янузай ни вкара”, заяви Мърсън.

„Ако не стигнем до полуфиналите, то аз ще бъде шокиран. В началото на турнира ние казвахме, че, ако стигнем до четвъртфиналите, то трябва да бъдем доволни. Но след това развитие по групите, ние сме длъжни да продължим поне да полуфиналите.В противен случай, няма да бъде добър турнир”, продължи Мърсън.

Със загубата от Белгия, англичаните избегнаха потока, който на четвъртфинал щеше да ги срещне срещу Бразилия. Ако преминат през колумбийците, то Англия ще чака победителя от Швеция и Швейцария на четвъртфиналите на Мондиал 2018.

„Винаги съм казвал, че имаме шансове да триумфираме, но сега не виждах как ще минем Бразилия. Пътят, който ни е начертан сега е разчистен. Ще играем с Колумбия, който ще е без Хамес, тъй като е контузен. Те са много слаби без халфа на Байерн Мюнхен. Следва Швеция или Швейцария. Пълен респект за двете страни, но ако не можеш да ги победиш, то ти не заслужаваш да играе на финал, камо ли да спечелиш Мондиал”, завърши журналистът.

Колумбия и Англия се изправят един срещу друг на 3 юли.