Хамес Родиргес по всяка вероятност щепропусне осминафиналния мач на Колумбия срещу Англия. Полузащитникът бе заменен принудително от Луис Муриел в 31-ата минута срещу Сенегал.

Футболният експерт на южноамериканския футбол Тим Викери е уверен, че колумбийците ще имат страшни проблеми с англичаните без Хамес.

26-годишният халф на Байерн Мюнхен не стартира за своите срещу Япония заради проблеми в прасеца. След това се завърна срещу Полша, където колумбийците прегазиха „дружина полска” с 3:0.

Викери сподели пред английските медии, че „трите лъва” ще получат невероятно предимство, ако Хамес не се появи на терена за осминафиналите, а класирането им на четвъртфиналите било почти сигурно.

„Още е рано да кажем дали той няма да играе срещу Англия. Селекционерът Хосе Пекерман сподели след успеха над Сенегал, че е притеснен за състоянието на Хамес, тъй като не е изглеждал добре. Видяхме го да празнува след края на мача, което дава някакви положителни знаци”, сподели Викери.

„Колумбия трябва да опита да го вдигне за срещата, тъй като без него „лос кафетерос” не са същите”.

Хосе Пекерман ще разчита на Хуан Кинтеро, ако Хамес не бъде в основния състав за южноамериканците.

„Срещу Полша всички видяхме, че Фалкао бе витален играч за нападението на отбора. Той имаше вдясно Куадрадо, който буквално летеше. Зад него бе Хамес, който бродираше по терена и даваше добри възможности на Хуан Кинтеро отляво, който бе във вихъра си също. Ако Анлгия запази този квартет „тих”, то англичаните са с единия крак на ¼-финалите”, завърши Викери.