Агентът на Мохамед Салах – Рами Аббас не скри възмущението си от днешната първа страница на британския таблоид „Сън”. Изданието, което е бойкотирано от Ливърпул и Евертън, а и почти навсякъде в града, излезе със скандален призив преди днешния осминафинал на Мондиал 2018 между Англия и Колумбия.

Националният вестник, меко казано, демонстрира проява на лош вкус не толкова със снимката на Хари Кейн, колкото с придружаващия я текст. „Когато „трите лъва” се изправят срещу нацията, която даде на света Шакира, страхотното кафе и ъ-ъ… други работи, ние казваме… ДАВАЙ, КЕЙН!”

Вече хиляди хора в социалните мрежи изразиха възмущението си от явната препратка към обвързаността на Колумбия с наркотрафика.

Като колумбиец агентът на Мохамед Салах трудно преглътна уж хумористичната забележка. „Корицата на „Сън” за Колумбия е просто срамна… но пък вярна на първоизточника си. Това е вестник, който не си струва дори да стъпчеш”, заяви Рами Аббас.

„Сън” от години усеща крайна неприязън на всички в Ливърпул главно заради лъжливите факти, които разпространяваше след трагедията на „Хилзбъро”, която отне живота на 96 привърженици на „червните” на 15 април 1989 година.

Четири дни след нея "Сън" излиза със заглавие "Истината", в което са публикувани доказано неверни твърдения около инцидента. Някои от тях са, че фенове на мърсисайдци са бъркали по джобовете на загиналите и други подобни лъжи. 

Повече от 27 години имаше студена война от клуба към изданието, а тя приключи с миналогодишната тотална забрана към работещите в медията да доближават всички от клуба. Впоследствие от вестника се извиниха за тази публикация, но въпреки това отношенията остават на точката на замръзване.