За втори път в рамките на едно Световно първенство има заплахи със смърт за колумбийски футболисти. След като Карлос Санчес беше заплашен с разстрел заради издънката си в първия мач от Мондиала с Япония, сега смъртни закани се сипят срещу други двама негови съотборници. 

Това са грешниците при изпълнението на дузпи в 1/8-финала с Англия Матеус Урибе и Карлос Бака. Веднага след мача профилите им в Туитър бяха засипани с послания, че ще бъдат намерени и убити при пристигането си в Богота след шампионата. 

Точно техните пропуски от бялата точка доведоха до отпадането на "лос кафетерос", а островитяните за първи път в историята си спечелиха мач след изпълнение на дузпи на Световно първенство. Това отприщи и яростта на феновете. 

По принцип подобни заплахи почти никога не се изпълняват, но в Колумбия имат едно наум. На Мондиал '94 Андрес Ескобар си вкара автогол, който се оказа с цената на отпадането на отбора от първенството. Няколко дни след завръщането си в страната той беше разстрелян посред бял ден.