Легендата на германския футбол Лотар Матеус за пореден път изрази възмущението си от действащия немски национал Месут Йозил. Матеус се почувства особено засегнат от поведението на футболиста след изпълнението на държавния химн преди загубата с 0:1 от Мексико.

„Подчертавам: нямам никакъв проблем с това, че Йозил не пее германския химн. Това си зависи от всеки играч, независимо дали има германск, турско или африканско потекло”, коментира Матеус пред „Билд”.

„Това, което наблюдавах в Москва след края на химна, обаче ме разгневи ужасно много. Десет германски национала помахаха на публиката, дадоха знак на феновете. Само Йозил не стори нищо.”

„Този факт прави очевидно поне за мен, че Йозил не разбира защо в Германия има толкова много дискусии за него. Той не е наясно какво очакват хората в Германия от футболен национал.”

„Беше редно той да покаже отдаденост към Германия след грешката със снимката заедно с Ердоган, беше редно да се отвори към феновете.”

„Най-много ме дразни, че езикът на тялото му е изцяло негативен. Той играе футбол без радост. Често оставам с усещането, че на терена Йозил не се чувства комфортно с националната фланелка на Германия, понякога имам чувството, че изобщо не иска да играе.”

„Не виждам сърце, не виждам радост или страст. Смятам, че той ще се оттегли от националния отбор след Световното първенство”, добави Матеус.

На 23 юни световният шампион Германия излиза за втория си мач от група F и ще трябва да преследва задължителна победа над Швеция, за да избегне срамна елиминация още в груповата фаза.

Още по темата:

Тони Кроос: Загубата ни притиска

Какво се случва с грандовете на Мондиала?

Гросмайсторския план на Ел Профе, довел до мексиканския шок

Играчите на Германия недоволни от условията в своя хотел