Футболистите на Германия не са доволни от суровата база, където са настанени във Ватутинки, която се намира на 40 километра югозападно от Мосва. Бундестимът е настанен в „интернационално училище“.

Вместо луксозния хоте, на който се наслаждаваха в Сочи по време на Купата на Конфедерациите през миналата година, и където Льов искаше да се върне отново, отборът на Германия е настанен в бивш гарнизон на Червената армия.

Германските национали се оплакват от износените килими, лошите условия и съветския стил декор на хотел „Ватутинки“.

Не всички от футболистите разполагат с течаща вода в помещанията си, въпреки че поне всяка стая е обновена с нови легла.

Льов също така е недоволен от главния готвач на хотела, който не може да спази обещаното меню, което е поръчано от Бундестима.

Звездата на Германия Тони Кроос коментира: „Няма смисъл да се оплакваме от хотела. Не може да използваме атмосферата като извинение. Във всеки случай имам вода и успявам да си взема душ, така че съм щастлив.“

„Ние с нетърпение ще очакваме почивката си след Световното първенство в Русия и съм сигурен, че няма да останем тук“, добави той.

Льов все пак остана донякъде доволен от тренировъчния терен и условията, които предлага спортния център на ЦСКА Москва, където Германия се подготвя.

Райнер Ернст, който се грижи за поддръжката на тревата получи нареждане от Льов да я скъси с три милиметра още преди Германия да започне да тренира на спортния център на ЦСКА.