Звездата на Португалия Кристиано Роналдо сподели, че не е времето да дискутира своето бъдеще в националния отбор на европейския шампион. Португалците загубиха с 1:2 в осминафинален мач срещу Уругвай на Мондиал 2018.

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош изрази надеждите си, че капитанът на отбора, който ще бъде на 37 по време на Мондиал 2022 в Катар, ще остане да помогне на младите си съотборници да се изградят около него.

„Този отбор се бори винаги с всичките си качества, с които разполага”, заяви Кристиано.

Кристиано отбеляза четири гола на Мондиал 2018, включително и хеттрик срещу Испания в първия мач в групите – 3:3. Нападателят на Реал Мадрид не успя да намери очертанията на вратата на Уругвай и не създаде проблеми на вратаря Фернандо Муслера.

„Щастлив съм, защото този отбор постигна много в генерален аспект. Тимът продължава да расте и съм сигурен, че ще бъде един от най-добрите в света в близко бъдеще. Имаме много качествена група от млади играчи, които са обединени. Трябва да бъдем горди от нашата страст”, продължи Кристиано.

„Не смятам, че е правилното време да говорим за бъдещето на играчи и треньори. Като капитан, аз съм горд от играчите, щабът и хората, които работят с групата, за да се представя на нужното ниво”.

„Искам да поздравя Уругвай, който вкара два пъти, но поздравявам и моят отбор, който се представи на ниво. В съзнанието ми, Португалия игра по-добре от Уругвай. Имахме шансове, но това е футболът. Отборът, който вкара повече печели. Това е причината те да празнуват”, завърши Кристиано.