Уругвайските медии излязоха със заглавия, които откровено засвидетелстват омразата си към звездата на Португалия Кристиано Роналдо. Двете страни се срещат в осминафинална среща на Мондиал 2018 в неделя вечер.

Ovacion пише, че Роналдо е най-големият атлет в историята на футбола, но въпреки това, той е мразен от цялата южноамериканска страна.

„Когато чуем Кристиано Роналдо никога не сме си представяли, че ще ненавиждаме някой човек толкова много. Той не е човек, който не е роден в Уругвай. Нарцистичен, арогантен и наперен. Мразим всичко това, което е той”, продължава вестникът.

„Въпреки това, ние не можем да отречем неговите качества на терена и талантът, който той доказва с времето. Пример е как се постигат успехите и непримиримостта, която притежава. Но ние го мрази и за това”, продължават уругвайските журналисти.

„Толкова много не го харесваме, че предпочитаме да видим аржентинеца Меси да се усмихва, когато играят Барселона и Реал Мадрид. Откакто Луис Суарес заигра за каталунците, то всички уругвайци искаме Меси да надделява над него”.