Прагматични и трудни за побеждаване. Олицетворявани от иконични нападатели, водени от треньори ветерани, врели и кипели в битки.

Много малко отбори имат толкова общо помежду си, колкото Уругвай и Португалия, които се срещат във втория от осминафиналите на Световното първенство в Русия днес.

Двубоят е от 21.00 часа.

Ще го следим с текстов коментар в GONG.BG!

Едва ли това ще бъде мач, който ще се превърне в голова фиеста, но със сигурност очакваме очарователна битка между два отбора, които са свикнали да надхвърлят ръста си и са огледален образ един на друг.

Южноамериканците, които спечелиха и трите си мача в групата, със сигурност бяха по-впечатляващия от двата отбора досега и са единственият тим на турнира, който не допусна гол в груповата фаза. Приликите надхвърлят стиловото съответствие между двата отбора и достигат хората, които ги ръководят. Може би точно това ражда тази своеобразна симетрия.

63-годишният наставник на Португалия Фернандо Сантош е на второто си световно първенство, след като класира Гърция на осминафиналите преди 16 години. Бившия електроинженер, който е работил и в трите топ отбора в Португалия, имаше дълга клубна кариера в Гърция и като връх на своите постижения спечели континенталната титла с Португалия преди две години.

Съперникът му Оскар Табарес, някога гимназиален учител, е за трети път на световно първенство, откакто през 2006 се завърна начело на Уругвай. По подобие на своя колега, Табарес също е печелил континентална титла – Копа Америка през 2011. Табарес, който по-рано в кариерата си бе начело на Бока Хуниорс и Милан, винаги е основавал отборите си на защитата и това не се промени и в тима на Уругувай, въпреки смъртоносната двойка нападатели в лицето на Луис Суарес и Единсон Кавани. Двамата имат общо 96 международни гола.

Опитният специалист признава, че тимът му няма необходимите ресурси, за да играе „плавен“ футбол, но може да има пълно доверие на ариегарда си.

Шегите на Мондиал 2018 свършиха!

Думата на ВладИмир: Роналдо и Меси продължават напред в Русия!