Президентът на Френската футболна федерация Ньоел Льо Гре за пореден път отрече спекулациите относно евентуалното назначение на Зинедин Зидан на поста на национален селекционер.

Льо Гре заяви категорично, че Дидие Дешан ще води отбора и на Европейското първенство през 2020 година, като по този начин ще изпълни своя договор с федерацията.

„Дидие Дешан има договор с нас до 2020 година. Няма никаква негативна клауза. Той ще води отбора до 2020 година“, коментира Льо Гре в интервю за радио и телевизия "RMC" и "BFMTV".

Президентът на федерацията категорично отрече да се е срещал със Зидан или да е говорил с него по телефона, след като той си подаде оставка като треньор на Реал Мадрид.

„Имаме голямо уважение към Зидан за всичко, което той постигна в своята треньорска кариера. Зидан направи нещо невероятно“, добави шефът на федерацията.

„Разбира се, че Карим Бензема е отличен футболист. Реал Мадрид е шампион на Европа, както и Бензема. Дидие Дешан обаче има своя избор върху играчите, които представляват националния отбор“, продължи той.

Льо Гре обяви, че цел минимум на Франция на Световното първенство в Русия е класиране на полуфиналите на турнира.

„Ние искаме отборът ни да бъде между четирите най-добри в света“, каза още Ноел Льо Гре.