Феновете на Англия изпаднаха не просто в еуфория, а в истинска истерия от успеха на националния отбор на страната им на Световното първенство. За първи път от 28 години "трите лъва" са на полуфинал на Мондиал и те вече се готвят "да наводнят" руската столица Москва. 

Точно там ще се играе предпоследната битка на шампионата за англичаните срещу Хърватия. Досега те си спестяваха пътуването до Русия заради предупреждение от страна на властите на Острова, че може да се стигне до стълкновения с местните фенове. 

Успехът на националите обаче отприщи радостта и се очаква няколко десетки хиляди англичани да се отправят към Москва. Проблемът е, че огромната част от тях ще останат без билети за мача и ще напълнят улиците на руската столица, което е предпоставка за проблеми от тяхното невъздържано и буйно поведение. 

Очаква се над 10 хил. дори 20 хил. билета за 81-хилядния "Лужники" да бъдат отблокирани на сайта на ФИФА, освободени от руските фенове след отпадането на "сборная" на 1/4-финалите. Но останалите островитяни няма как да влязат на стадиона. 

Иначе голяма част от тях са се хвърлили да купуват входни талони и на черно. Сумата надхвърля 1000 паунда за билет на тои пазар, но пощурелите англичани не се свенят да плащат и такива суми, само да се докопат до стадиона.