Англия се класира за първия си полуфинал на световни финали от 28 години насам. Докато цялата английския нация се намира на вълната на еуфорията, нека погледнем върху две от ключовите фигури за „трите лъва” в четвъртфиналния дуел срещу Швеция, спечелен с 2:0.

Единият от тях беше централният защитник Хари Магуайър и не само заради гола, който отбеляза. Дори без попадение на сметката си, футболистът на Лестър изнесе изключително солиден мач. 25-годишният играч приключи с 85 процента точност при подаванията си, спечели 9 въздушни дуела и направи 6 изчиствания. И ако това не е достатъчно, за приноса му в съзидателен план говорят съвсем ясно направените 68 докосвания до топката. Това значи, че той играе с топката веднъж на почти всеки 90 секунди – завидна активност за централен бранител.

Другият играч, който заслужи своите похвали, бе вратарят Джордан Пикфорд. Стражът на Евертън в един момент беше упрекван – след загубата 0:1 от Белгия в групите – че не може да се представи достатъчно добре заради височината си. Все пак Пикфорд разчита на съвсем приличните си 185 сантиметра, а през годините вратари с аналогичен ръст като Икер Касияс (182 см), Гордън Бенкс (185) и Клаудио Тафарел (180) са постигали успехи на международната сцена.