Бившият селекционер на хърватския национален отбор Славен Билич направи силна кариера в Англия като футболист и треньор, но се доказа като истински патриот в навечерието на полуфиналния сблъсък между двата тима на Световното първенство. 

Той беше поканен да коментира предстоящата битка в студиото на английска телевизия. Домакините на предаването го накараха да каже прословутата фраза "It's coming home" (бел. пр. Идва си вкъщи), която англичаните ползват за завръщането на световната титла у дома вече десетилетия. 

Билич обаче се разсърди и обяви, че не е дошъл да прави циркове, а ако островитяните толкова много искат някой да гали ухото им, могат да си наемат актьори от "Болшой Театър". 

"Няма шанс да кажа така любимата ви фраза. Това да не ви е "Болшой Театър"? Това е елиминационната фаза на Световното първенство! Не съм тукда правя циркове, ако искате да си чуете фразата, викнете някой друг", заяви троснато Билич. 

"Ние сме нация с велики спортисти. Горан Иванишевич спечели Уимбълдън, имаме много силен баскетбол. Но футболът е този, в който са влюбени всички. Да, спечелихме бронз през 1998 г., но сега цялата нация мечтае за финал. Как искате тогава от мен да кажа подобно нещо", заяви още бившият мениджър на Уест Хем.