Капитанът на белгийския национален отбор Еден Азар изобщо не се притесни да обяви, че съперникът му в утрешния първи полуфинал от Мондиал 2018 Килиан Мбапе има всички аргументи да спечели „Златната топка”.

Санкт Петербург ще бъде арената на сблъсъка между Франция и Белгия, а голяма част от вниманието ще бъде насочено именно към Азар и Мбапе.

„На база това, което той показва, очевидно е, че Мбапе има капацитет да спечели „Златната топка”, коментира  27-годишният ас на „червените дяволи”. „Ако вземем под внимание неговия потенциал и качествата му, поне за мен той напълно заслужава отличието.”

Звездата на Челси отбеляза и друг интересен обрат по отношение на него и Мбапе. „Говорили сме няколко пъти по телефона. Килиан ми сподели, че е гледал мои клипове, когато е бил по-млад. Не съм сигурен, че вече минавам за старец, но… Не, не съм съвсем стар.”

„Сега аз гледам негови клипове от време на време. Храня огромно уважение към него и към това, което прави. Никога не сме виждали толкова светкавично развитие в модерния футбол”, добави Азар.

Още по темата:

Азар шокира преди Франция: Растях като фен на "петлите"

Люка Ернандес: Азар? На осминафиналите отстранихме най-силния играч в света

Килиан Мбапе - детето-чудо на Франция

Реал възмутено отрече за контакт и спогодба с Мбапе