Всички погледи в Белгия са вперени в голямата звезда на отбора Еден Азар и от него се очаква да поведе тима към върховете, които не е постигал. "Червените дяволи" са на полуфинал на Световното първенство за първи път от 1986 г., а надеждите са да се класират за първия си финал. 

За да се случи това обаче, те трябва да елиминират още един голям фаворит по пътя си - Франция. А Азар шокира всички с признанието, че е подкрепял националния отбор именно на "петлите", докато е растял. Дори публикува снимка в социалните мрежи, на която той и братята му са облечени с екип на французите по време на Мондиал '98. 

"С братята ми бяхме повече фенове на Франция, отколкото на Белгия, докато растяхме. И причината беше в успеха на тима на Мондиал '98. Тогава националният отбор на Белгия не беше особено силен, затова подкрепяхме съседа."

"Не искам да обиждам тогавашното поколение на Белгия, те бяха добри играчи, но в нашето семейство на почит беше Франция заради успехите. Така бяхме всички у дома", заяви Еден Азар.

Той е роден във френскоговорящата част на Белгия, а още от 14-годишен се мести да живее в Лил, така че любовта му към "петлите" донякъде е обяснима. Но на полуфинала сега няма да има място за сантименти.