Оттеглилият се от треньорството Фабио Капело не остана равнодушен към видяното по време на третия ден от Световното първенство по футбол през 2018-а. Италианският тактик не спести своите критики нито на звездата на Франция Пол Погба, нито пък аржентинския национален отбор.

В съботния ден французите много трудно надделяха над Австралия с 2:1, като имаха и немалка доза късмет при победния гол на Погба, при който топката рикошира в защитник и така стана неспасяема за вратаря. Аржентина пък допусна конфузно 1:1 срещу дебютанта Исландия, който стана страната  с най-малко население, достигала до Мондиал.

Капело, който работи като анализатор за „Медиясет” по време на турнира, безжалостно сподели мнението си относно двата мача.

„Истината е, че Погба правеше разликата в Италия (докато играеше за Ювентус – б.р.), но не успява да стори същото в Англия и с националния си отбор. Това се дължи на физическата му мощ. На нас (визира италианците – б.р.), той ни се струваше невъзможен за контролиране, ала на друго място изглежда съвсем нормален”, коментира Капело.

„Смея да твърдя, че Ювентус сключиха фантастична сделка, като го продадоха на тази цена (89 милиона паунда, най-скъпият входящ трансфер в историята на Манчестър Юнайтед – б.р.).”

Според Капело причината за слабото представяне на Меси и Аржентина срещу исландците се дължи донякъде и на зрелището, което Кристиано Роналдо спретна при 3:3 между Португалия и Испания. „Меси се подаде на напрежението след трите гола на Роналдо. А Роналдо искаше да направи нещо повече, защото преди този мач не беше вкарал много голове на световни финали.”

„Полузащитата на Аржентина беше нелепа, бавна и винаги играеше през центъра, за да даде топката на Меси. Считам Меси за по-добър играч от Роналдо, но аржентинският отбор просто не му помага.”

„Дибала пък все още е далеч от Меси и Роналдо. Той трябва да подобри постоянството си и начина, по който участва в цялостната атака. Пауло винаги чака топката да дойде при него, а това се дължи на факта, че играе в силен тим (визира Ювентус – б.р.) и там му позволяват да прави каквото поиска. Дибала можеше да донесе на Аржентина нещо различно, особено при изстрелите от дистанция. Аз поне така бих го използвал срещу Исландия”, завърши Капело.

Още по темата:

Дешан за началото на Франция: В първия мач най-ценна е победата

Самокритичният Меси: Моя е вината за ремито

Селекционерът на Исландия: Аржентина не ни изненада

Как Франция укроти "кенгурата"?