Лионел Меси тотално разочарова в мача на откриването на Аржентина на Световното първенство в Русия. Звездата на гаучосите пропусна решаваща дузпа, която можеше да им донесе успеха, но в крайна сметка Аржентина и Исландия завършиха 1:1 на стадион „Спартак“ в Москва в мач от група „D“ на Мондиал 2018. Аржентинците имаха тотално надмощие в срещата, но не успяха да оползотворят своите възможности. Серхио Агуеро откри резултата в 19-та минута, а Алфред Финбогасон изравни в 23-та минута. Лионел Меси пропусна от бялата точка в 64-та минута.

На трибуните на стадион "Спартак" в Москва бе голямата аржентинска футболна легенда Диего Армандо Марадона. 

Двубоят започна с две опасности пред вратата на Исландия. В 4-та минута Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Исландия, където Николас Отаменди стреля, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Халдорсон. Четири минути по-късно Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Исландия, след което Талиафико стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Халдорсон. 

Исландците направиха страхотен пропуск в 9-та минута. Алфред Финбогасон се измъкна от Николас Отаменди и Маркос Рохо, след което излезе сам срещу Уили Кабайеро, но стреля в аут. 

Минута по-късно Отаменди допусна много груба грешка, която създаде напрежение пред вратата на Кабайеро. Той едва изчисти върната към него топка и тя попадна веднага в играчите на Исландия, които се възползваха и максимално бързо успяха да върнат ситуацията в наказателното поле на Аржентина. След рикошет топката попадна в Бирки Бярнасон, който от много чиста позиция стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Кабайеро. 

Аржентина поведе в резултата в 19-та минута, когато Маркос Рохо отправи далечен удар, но топката попадна в Серхио Агуеро, който финтира защитник на Исландия и отблизо разстреля Халдорсон, като не остави никакви шансове. 

Исландия успя да изравни резултата в 23-та минута. Сигурдсон центрира, но Финбогасон остана под топката и Кабайеро успя да избие. След това топката се върна в Гилфи Сигурдсон, който стреля, Бярнасон не успя да засече топката, а Кабайеро изби, но право в краката на Финбогасон, който вкара в опразнената врата. Финбогасон отбеляза първия гол за Исландия на световни първенства. 

Лукас Билиа отправи много хубав от разстояние в 32-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Четири минути по-късно футболистите на Аржентина имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Магнусон, но съдията Шимон Марчиняк не свири такава. Максимилиано Меса направи добър пробив отдясно, след което Магнусон игра с ръка и изби в корнер, но Марчиняк бе категоричен, че няма основание да свири дузпа.

Гилфи Сигурдсон отправи много опасен удар в 45-та минута, но Уили Кабайеро успя да спаси.  В заключителните секунди на срещата Сигурдсон отправи нов удар от разстояние, но неточно в аут.

Съдията Шимон Марчиняк свири дузпа за Аржентина в 64-та минута. Лионел Меси потърси с извеждащ пас Максимилиано Меса в наказателното поле на съперника. Хордур Магнусон блъсна футболиста на Аржентина в гърба.

Лионел Меси изпълни дузпата и стреля в десния ъгъл, но Халдорсон хвана ъгъла и спаси. По този начин Лео стана третият футболист на Аржентина, който пропуска дузпа на Световно първенство. Меси пропусна четвърта дузпа от последните седем изпълнени за Барселона и Аржентина.

Лионел Меси стреля опасно от фаул в 66-та минута, но изпрати топката над напречната греда.

Най-спорната ситуация в мача бе в 78-та минута, когато съдията Марчиняк можеше да свири втора дузпа за Аржентина. Кристиан Павон навлезе в наказателното поле на Исландия, след което бе спънат от Севарсон, но съдията Марчиняк не свири такава. 

Лионел Меси отправи много добър удар от разстояние в 81-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Халдорсон.

Кристиан Павон отправи коварен в 87-та минута, но Халдорсон плонжира и спаси.

Хавиер Масчерано отправи далечен удар от разстояние, но той бе слаб и не затрудни Халдорсон.

Аржентинците направиха нов много сериозен пропуск в добавеното време на срещата. Лионел Меси финтира един играч, след което стреля, но неточно в аут. 

По този начин Исландия отбеляза първия си гол на световни първенства и спечели първа точка в своята история. 

На 21 юни (четвъртък) Аржентина се изправя срещу Хърватия, а в петък (22 юни) Исландия ще играе срещу Нигерия. 

Аржентина - Исландия 1:1

1:0 Серхио Агуеро 19' 

1:1 Алфред Финбогасон 23'

Аржентина: 23. Уили Кабайеро – 18. Едуардо Салвио, 17. Николас Отаменди, 16. Маркос Рохо, 3. Талиафико – 5. Лукас Билиа, 14. Хавиер Масчерано – 13. Максимилиано Меса, 10. Лионел Меси, 11. Анхел Ди Мария – 19. Серхио Агуеро

Исландия: 1. Ханес Тор Халдорсон – 2. Биркир Севарсон, 6. Рагнар Сигурдсон, 14. Кари Арнасон, 18. Хордур Магнусон – 7. Йохан Берг Гудмундсон, 8. Биркир Бярнасон, 10. Гилфи Сигурдсон, 17. Арон Гунарсон, 20. Емил Халфредсон – 11. Алфред Финбогасон