Един от основните играчи за хърватския национален отбор по футбол – Деян Ловрен уверено заяви, че настоящият тим на страната е много по-добър от знаменитата селекция, която завърши на трето място на Мондиал 1998.

Командата на Златко Далич постигна впечатляваща победа с 3:0 над Аржентина в група D на Мондиала в Русия и така се класираха за 1/8-финалите. Анте Ребич, Лука Модрич и Иван Ракитич записаха имената си в историята, като вкараха головете при знаменития успех.  Излишно е да се казва, че резултатът предизвика еуфория и сравнения с невероятния тим на Хърватия от 1998-а, който водено от Давор Шукер се окичи с бронзови медали.

„Според мен можем да се справим по-добре в сравнение с отбора от 1998-а, но нека видим. Смятам, че имаме по-добри футболисти в сравнение с онзи тим”, надъха се 28-годишният бранител.

„Няма лесни мачове тук. Виждате, че Германия още е в турнира, както и Испания, Франция. Ние не сме фаворити и това само ни помага. Начинът, по който играхме срещу Аржентина, ще ни даде тласък в следващите два мача. Дано и след тях продължим да бъдем част от турнира”, пожела си Ловрен.

Хърватия приключва участието си в група D с двубой срещу Исландия, след което ще научи срещу кого ще се изправи в първия етап от преките елиминации.

Още по темата:

Тежък призив към Меси в Аржентина

Жестоки критики към Меси и ко след провала срещу Хърватия

Смяна на селекционера не е на дневен ред за Аржентина

Лука Модрич: Спряхме Меси