Смяна на националния селекционер Хорхе Сампаоли не стои на дневен ред пред Аржентинската футболна асоциация. След тежката загуба от Хърватия с 0:3 се появиха слухове, че гаучосите ще заменят специалиста. Испанското издание AS пише, че до рокади преди края на Мондиала няма да се стигне и така Сампаоли ще води и последния двубой от груповата фаза срещу Нигерия, върху който падат сериозни надежди.

След два двубоя на Модниала Меси и компания имат само една точка, която спечелиха срещу Исландия. В момента в класирането на група „D” лидер е Хърватия с 6 пункта, следван от аржентинците и „викингите“, които са с по един пункт. Следва да се има предвид, че сензацията от Евро 2016 обаче е с мач по-малко и по-късно в петък играе с Нигерия, който няма точка.

От AS пишат, че евентуална раздяла между Аржентина и Сампаоли би струвала 20 милиона долара на местната футболна централа. Действащият договор на специалиста е за пет години и едностранно прекратяване от страна на футболната асоциация не може да се направи до Копа Америка през 2019-а. След упоменатата надпревара и по съгласие между двете страни, действието на контракта може да бъде анулирано.

Междувременно Аржентинската футболна асоциация продължава да плаща на Тата Мартино и Едгардо Бауса, тъй като техните договори са до 2018 година. Именно заради това се търси компромисен вариант по казуса „Сампаоли“ и „приятелска“ раздяла с него.  


Още новини: 

Жестоки критики за Меси и ко след провала срещу Хърватия

Сампаоли: Моля за прошка

Хърватия удари с големия чук прехваления тим на Аржентина

Далич: Победихме отбова с най-добрия в света