Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси бе призована да се оттегли от националния тим. С подобен апел излезе изтъкнатият спортен журналист в страната Фернандо Ниембро след злополучния мач на гаучосите срещу Хърватия, загубен с 0:3.

„Меси, вече се оттегли от националния. Няма да е зле да помислиш по темата отново“, е озаглавен коментарът на Ниембро, който критикува сериозно петкратния носител на „Златната топка“, че не е „влязъл“ в обувките на лидер, което се е очаквало от него.

„Меси прие за собственост националния на Аржентина. Той е селекционерът. Това, което реши, е да бъдат повикани неговите приятели. С тях – такъв е резултатът. Един слаб отбор, с понижени възможности, отбор без сърце. Меси, с глас те молим да покажеш сърце. Ти си най-добрият играч. Когато един отбор губи, това, което се иска от най-добрия футболист, е да даде всичко от себе си, и това, което няма. Ти не направи нищо от това“, пише емоционално журналистът.

„Стига с Масчерано, твоя приятел. Стига със Сампаоли и неговите противоречия. Стига с това, че има натиск. Стига с тези ръководители, които нямат нужното държание. И наистина, веднъж завинаги, Меси, оттегли се от националния на Аржентина. Няма да е зле да помислиш по темата“, казва още Ниембро.

Припомняме, че Аржентина не успя да спечели нито един от двата си мача на Световното до момента. Гаучосите записаха реми с Исландия (1:1), като петкратният носител на „Златната топка“ пропиля и дузпа в тази среща. След това дойде поражението от „шахматистите“.

Така, аржентинците и „викингите“ имат равен точков актив (1) и са съответно втори и трети в група „D” на Световното. Исландците обаче са с двубой по-малко и по-късно днес имат възможност да изпреварят Меси и компания, ако вземат с успех битката си срещу Нигерия.


Още новини:

Жестоки критики за Меси и ко след провала срещу Хърватия

Сампаоли: Моля за прошка

Хърватия удари с големия чук прехваления тим на Аржентина

Далич: Победихме отбова с най-добрия в света