Италия успя да вземе минимален, но много сладък успех с 1:0 срещу състава на Англия в пряк дуел от Лига А на Лигата на нациите. Джакомо Распадори откри в 68-а минута, като неговият перфектен завърщващ удар се оказа и решителното попадение в мача. По този начин "Скуадрата" запази шансове за първото място в групата, докато островитяните се сбогуваха с дивизия А. 

22 снимки

Домакините започнаха по-опасно, като в петата минута Скамака стреля с глава след центриране на Федерико Димарко, но Ник Поуп съумя да избие топката в корнер.

Минута по-късно нападателят опита мерника си и с далечен шут по земя, който обаче се оказа разочароващ.

Последва затишие в играта и липсваха големи положения за гол в следващите 15-ина минути.

Към края на първото полувреме "Трите лъва" заиграха малко по-смело, но противниковата отбрана им изчистваше центриранията или блокираше опитите им за удари.

Все пак в 37-ата минута Джуд Белингам стреля от воле и на практика подаде топката на Джанлуиджи Донарума. Пет минути по-късно Кейн получи първата си добра възможност да се разпише, но я опропасти с неточния си изстрел.

Италия - Англия

източник: Sofascore.com

В 58-а минута Франческо Ачерби се отчете с решителна намеса току пред погледна Рахйм Стърлинг. Италианците леко се активизираха и това им донесе необходимия ефект. След дълъг пас и перфектно овладяване, Джакомо Распадори насочи кинжален удар, който не остави шансове на Ник Поуп за 1:0. 

В 77-а минута англичаните имаха своя шанс. Кейн получи в наказателното поле и стреля на два пъти от малък ъгъл, но Донарума и в двата случая беше блестящ. 

Италия - Англия 1:0

1:0 - Джакомо Распадори (68)

Ето и съставите на двата тима:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Толой, Кристанте, Жоржиньо, Димарко, Распадори, Скамака, Барела;

Англия: Поуп, Уокър, Магуайър, Дайър, Джеймс, Райс, Белингам, Сака, Фодън, Стърлинг, Кейн