Селекционерът на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте е уверен, че мотивацията ще надделее над умората в неделния финал срещу Хърватия в Лигата на нациите.

Двата отбора се срещат в Ротердам, като победителят ще спечели турнира за пръв път в третото му издание.

"Всички играчи в отбора са добре и съм сигурен, че никой от тях няма да ни подведе. Ще се вихрим утре. Въпреки умората от дългия сезон, сме мотивирани да спечелим", каза Де ла Фуенте, за когото предстоящият двубой ще бъде едва четвърти, откакто застана начело на националния отбор.

"Това, което ти носи признание, са спечелените титли. Но те са резултат от положена работа. Титлите са черешката на тората на работата. За нас е привилегия, че можем да играем в този финал. Ако оставим всичко на терена, след това няма да има за какво да се ядосваме. Искаме да спечелим заради нашите фенове", обясни специалистът.

Той добави, че очаква много тежък мач срещу хърватите, които заеха второ и трето място на последните две световни първенства.

"Всеки от двата отбора има своите силни черти. Мисля, че ние доказхме, че сме двата най-добри отбора в Европа. Надявам се да можем да спечелим в редовните 90 минути, но ще трябва да имаме хладни глави, защото Хърватия е много силен физически отбор", завърши Де ла Фуенте.