Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе доволен след спечелването на турнира Лигата на нациите. Тимът му победи на финала над Хърватия с 5:4 след изпълнение на дузпи, 0:0 в редовното време и продълженията.

„Изстискахме максимума от играчите и сме доволни от постигнатото. Нямам думи да опиша какво изпитвам към момчетата. Те дадоха истински пример за професионализъм и екипна работа. Сега ни предстои почивка, а след това започваме да мислим за евроквалификациите. Нека обаче първо се насладим на успеха, защото това е нещо невероятно.

Бях много спокоен при дузпите. Казах и на футболистите да не позволяват напрежението да ги завладее. Те са големи шампиони и го доказаха. Дани Карвахал беше много прецизен при изпълнението на дузпи на тренировките и не е изненада, че заложих на него.

Самият мач беше равностоен. Повечето финали са такива. Победата е още по-ценна, защото я постигнахме срещу много силен съперник. Не е лесно да спечелиш срещу световния вицешампион. Аз съм фен на Модрич и се радвам, че той продължава да играе“, заяви Луис де ла Фуенте.

„Този триумф ще ни даде спокойствие и ентусиазъм, за да продължим да следваме пътя, по който сме поели. Отборът има шампионски манталитет и ще го покаже в следващите години“, каза още Де ла Фуенте.