Отборите на Нидерландия и Италия излизат в спор за бронзовите медали в малкия финал на Лигата на нациите. Двубоят на стадион "Де Гролс Весте" стартира в 16:00 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT 3. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.

Домакинът Нидерландия не успя да стигне до големия финал, след като поведе на Хърватия в полуфиналния сблъсък. Вместо това "лалетата" допуснаха обрат, а в самия край добутаха двубоя до продължения. В тях обаче "шахматистите" вкараха още два гола на домакините и спечелиха с 4:2. Така Нидерландия стигна именно до малкия финал, който ще опрдели носителя на бронзовите медали.

Италия пък допусна късен обрат срещу другия финалист - Испания. Хоселу в 88-ата минута прати "Ла Фурия Роха" във финала срещу Хърватия. 

Нидерландия игра финал още в първото издание на турнира през сезон 2018/19, когато загуби от Португалия с 0:1. Италия пък има трето място през сезон 2020/21, когато отново отпадна от Испания на полуфиналите с 1:2 и надви Белгия с 2:1 в спора за бронзовите медали.

Именно през тази година в Лигата на нациите за последно се срещнаха отборите на Нидерландия и Италия, а двубоят от груповата фаза завърши при резултат 1:1. Този път домакините на турнира Нидерландия ще са силно мотивирани да завършат по възможно най-добрия начин участието си, а именно с третото място и бронзовите медали.