Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Луис де ла Фунте подчерта след успеха срещу в Лигата на нациите Италия (2:1), че тимът му разполага с чудесни играчи.

„В подобни мачове винаги се страда до края, това е естествено. Струваше ни много срещу силен съперник като Италия, но по-важното е раздаването, качеството, играта ни и това, че отново сме на финал”, бяха първите думи на треньора пред TVE.

„Никога не сме се съмнявали в себе си. Съзнаваме напълно, че това е процес, който изисква време. Рано или късно нещата ще се получат. Играчите са убедени в това и изпълняват нещата, които тренираме. Мачът бе спектакъл”, смята испанецът.

„Екипът, с който работя, е фантастичен. Убедени сме всички, че ще се получат нещата, към които се стремим”, надява се той.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

„Хоселу е голям футболист и е много важен. Всичките си смени бяха чудесни. До самия край търсеха гола”, похвали ги треньорът.

„Имам на разположение изключителни защитници. Тук е и Начо. Имам привилегията да работя с тях”, доволен е Де ла Фуенте.

„Целта ни е да победим във финала. Убедени сме, че може да се случи. Аз съм от хората, които вярват, че няма нищо случайно, а залагат на работата, вярата и постоянството”, завърши испанският селекционер.

Испания ще се срещне срещу тима на Хърватия във финала за трофея на Лигата на нациите в неделя в Ротердам.