Отборите на Хърватия и Испания излизат във финала на тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. Мачът на стадион "Де Кайп“ в Ротердам стартира в 21:45 часа и ще бъде излъчван по DIEMA SPORT 3. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата. 

Селекцията на Златко Далич определено е по-опитната от двете, докато тази на Луис де ла Фуенте е в процес на изграждане, макар и там да личат доста сериозни фигури. Преди дни станахме свидетели на два страхотни полуфинала в турнира. Хърватия бе много по-опасният отбор в атака срещу домакина Нидерландия и след като изоставаше на почивката, успя да обърне мача, а след това да го спечели с 4:2 след продължения.

Испания също напълно заслужи триумфа си срещу Италия. Хоселу класира тима за финал с късен гол след поредица от рикошети. За втори пореден път Испания е на финал в Лига на нациите. През 2021 година те поведоха срещу Франция, но допуснаха пълен обрат.

Последният пряк двубой между Хърватия и Испания бе на Еверопейското първенство, което се проведе през 2021-а година. Тогава двубоя бе изключително драматичен и Хърватия стигна до 3:3 и продължения с два гола в самия край. "Ла Фурия Роха" обаче спечели с 5:3 след две попадения в продълженията.

От 16,00 часа е мачът за третото място между Нидерландия и Италия.